De vereniging

Forever Young Pius X kenmerkt zich door een diverse, enthousiaste en actieve groep vrijwilligers.
Het huidige team kenmerkt zich onder het motte “Samen kunnen wij alles!!!”.

Wij hebben vrijwilligers in ons midden welke zich kenmerken door hun pedagogische inslag.
Dit zijn bijvoorbeeld de leid(st)ers welke een opleiding volgen zoals, pedagogiek, sociaal pedagogische hulpverlening en de pabo.
Ook kennen wij vrijwilligers welke inmiddels al afgestudeerd zijn of al jaren werkzaam zijn in hulpverlening en onderwijs.

Daarnaast is onze groep de afgelopen jaren versterkt door mannelijke leiders.
Deze leiders zijn voornamelijk afkomstig van Scouting Pius X.
Door hun scouting skills zijn wij nu in staat om ons aanbod in activiteiten te vergroten en uitdagender te maken.
Kortom onze leidingsgroep is gezellig, pedagogisch en praktisch, de ideale combinatie voor een perfect team afgestemd op de behoeften van uw kind!

• Voorzitter: Rob Overboom
  • Vice- voorzitter: Marit Overboom
  • Secretaris: Britny de Wit
  • Penningmeester: Bart Ootes
  • Algemeen bestuurslid: Jetske Stam
  • Algemeen bestuurslid: Joeri Ursem

Klik hier voor alle leiding

KVK Gegevens

Naam: Stichting Forever Young Pius X
Vestigingsplaats: Wognum
KvK-nummer: 41234807

Stichting Forever Young Pius X

Stichting Forever Young Pius X is “de” club voor jongens uit het basisonderwijs groep 3 t/m 7 en meiden uit het basisonderwijs groep 3 t/m 8 en 1e en 2e klas Voortgezet onderwijs. Al 28 jaar, voorheen onder de naam Jong Nederland, zetten vrijwilligers zich in om de jeugd uit Wognum en omstreken te vermaken. Creatief, buiten, binnen, sport & spel.
Elke week is er een clubavond van 18:30 – 20:00 uur met jongens en meisjes van je eigen leeftijd. Er is van alles te beleven tijdens de clubavonden. Wat dacht je van: allerlei spellen binnen en buiten, leuke knutsels, speurtochten, quizzen, noem maar op. Ook zijn er nog jaarlijks terugkerende activiteiten die je niet mag missen zoals o.a.: het Zomerkamp, Zwemfestijn, en het Sport weekend.

Geschiedenis

De stichting Forever Young Pius X is ontstaan in 1982 toen de toenmalige “Welpenvereniging Pius X” en meisjesgilde “St. Agnes” als één vereniging verder gingen en zich aansloten bij de landelijke jeugdorganisatie Jong Nederland. Op dat moment had de club nog haar onderkomen in het oude Pius X-gebouw aan de Kerkstraat. In 1989 werd het huidige Pius X-gebouw aan de Boogerd geopend, waar Jong Nederland en Scouting sindsdien zijn gehuisvest. Sinds 6 Juni 2010, draagt onze stichting niet meer de naam van Jong Nederland, maar de naam Stichting Forever Young Pius X. Vanaf 1 januari 2011, zijn wij ook niet meer aangesloten bij de landelijke jeugdorganisatie van Jong Nederland. De club telt zo’n 145 leden en wordt draaiende gehouden door een jonge groep vrijwilligers. Vaak zijn deze vrijwilligers zelf als kind lid geweest van de club.

Wat doen wij?

Elke week is er voor elke groep een clubavond van anderhalf uur. Aan de start van elk seizoen worden de groepen ingedeeld op basis van de aanmeldingen. Er worden aparte jongens- en meisjes groepen gevormd. In een groep komen kinderen te zitten uit een of twee schoolklassen, zodat het leeftijdsverschil binnen de groep niet te groot is. De clubavonden worden begeleid door twee of drie leid(st)ers. Zij organiseren diverse activiteiten; afhankelijk van de leeftijd en wat de kinderen leuk vinden. Er wordt volop afgewisseld tussen spelletjes, knutselen en buitenactiviteiten.

Op deze clubavonden hebben de kinderen alle gelegenheid zich uit te leven. Houd er rekening mee, dat vooral bij buitenactiviteiten en creativiteit de kleren nog wel eens vuil kunnen worden. Daarom adviseren wij altijd: laat de kinderen niet in hun netste kleren naar de club komen!
Op feestdagen en in de schoolvakanties zijn er geen clubavonden, tenzij anders word aangegeven.

De clubavonden worden geleid door leid(st)ers die dit alles op vrijwillige basis doen. Voor elke groep staan een of meer vrijwilligers met enkele jaren ervaring, bijgestaan door eerste- of tweede jaars leiding. Uiteraard doen zij hun best om alle kinderen elke keer weer een leuke avond te bieden.
Op zowel afdelings-, districts- als landelijk niveau worden zo nu en dan cursussen en trainingen georganiseerd om de deskundigheid van de leiders en leidsters te bevorderen.