Zomerkamp

Laatste update (19-08-2020)

Afgelopen zaterdag (8 augustus) hebben wij op het laatste moment ons zomerkamp moeten afblazen, omdat één van onze begeleiders positief is getest op Covid-19. Met tranen in onze ogen hebben wij een uur voor vertrek 55 kinderen moeten afbellen.

Tijdens de voorbereidingen van het kamp zijn de andere begeleiders ondanks de ander halve meter afstand toch met haar in contact geweest. Als gevolg daarvan moeten wij allemaal (16 personen) twee weken in quarantaine.

De meeste leiding zit thuis, maar een aantal van ons zit de quarantaine uit in het clubgebouw vanwege de thuissituatie. Dit is in goed overleg met de GGD en het RIVM besloten.
De meeste van ons zijn inmiddels gelukkig negatief getest. Wij moeten echter wel de twee weken quarantaine uitzitten.

De negen begeleiders in het clubgebouw bekijken de situatie per dag. Sommige van ons hebben verplichtingen thuis en anderen niet. Wellicht dat een aantal van ons de laatste paar dagen quarantaine thuis gaan uitzitten.

Vanwege de extreme hitte, hebben ze allemaal een eigen zwembadje. Slapen doen ze in het gebouw, op anderhalve meter van elkaar. Ze hebben het gezellig met elkaar maar de teleurstelling is groot.

Natuurlijk is het ook voor de kinderen een flinke domper dat het kamp op het laatste moment is afgeblazen. We maken het volgend jaar goed met een extra mooi zomerkamp. Wij hebben echter voor dit jaar veel kosten gemaakt. Zo hebben wij een gebouw afgehuurd en een bus geregeld. Ook hebben wij meerdere spelattributen gehuurd. Hierdoor zijn onze kosten enorm opgelopen. We spreken in totaal over zo’n drie a vierduizend euro. Door corona moesten we ook onze loterij laten lopen. Om de kosten van dit jaar enigszins te compenseren en om er  toch weer een mooi kamp in 2021 van te kunnen maken, zijn we een crowdfunding gestart. Wij doen een beroep op iedereen die ons een warm hart toedraagt.

Het gaat goed met ons en we hopen dat iedereen gezond blijft. We kijken uit naar het nieuwe seizoen.

Update 19-08-2020

Inmiddels is iedereen gezond en wel uit de quarantaine.
We willen jullie allemaal bedanken voor de lieve woorden, kaartjes en donaties!
Inmiddels is ons streefbedrag ruimschoots bereikt. Dit hadden wij vooraf niet durven dromen, nogmaals bedankt! 

Voor vragen kan je altijd een mailtje sturen naar: 
marit.overboom@foreveryoungpiusx.nl of info@foreveryoungpiusx.nl

We reageren ook op berichtjes via Messenger van Facebook.
(Klik hiervoor op het blauwe icoontje)

Scroll naar top